05 Ekim 2007

ADALAR POSTASI-120: sordunuz mu?

ADALAR POSTASI
2 Eylül 2005

Buyukada’da Kadiyoran ile Turkoglu Sokaklari’nin bulustugu kosede bulunan eski Turk Mektebi’nin (Sofronios Kosku) insafsizca kesilen asirlik mor salkiminin hesabini ilgililerinden sordunuz mu?

Haydi hep birlikte soralim! Soralim ki her isteyen her istedigini bilir bilmez yapamasin! Bu mevsimde budama yapilmaz! Mesiminde yapilan budama da boyle yapilmaz! Dahasi mulkiyet hakki kimseye yok etme hakki saglamaz!

Dogal ve kentsel sit alani olan Adalar’da bugune degin yapilan talan ve yagmalar boylece devam edecek olursa eger geriye sadece Ada’nin beton cibanlari kalacak! Iste o zaman Ahmet Vefik Alp gibi akl-i evvellerin Adalar’i bir kopruyle ana karaya baglamamalari icin de hic bir neden kalmayacak!

Cevre Mudurlugu’nden Ahmet Ak, temizlik islerini binanin tahsis edildigi dernegin baskani Gulsum Saglamer tarafindan yaptirildigini, belediyenin yalnizca cikanl copleri attigini soyluyor. Bilemiyorum! Olan oldu, kim tarafindan yapildiysa yapildi. Esas onemli olan ornek teskil etmesi acisindan takibinin yapilip hesabinin sorulmasi! Haydi arkadaslar her birimiz ayri ayri arayalim; asirlik mor salkimin hesabini ilgililerinden soralim. Belediye’ye, Kaymakamliga gerekirse yazili basvuruda bulunalim...

Adalar Belediyesi
Basin ve Halkla Iliskiler Mudurlugu / Hatice Karakas 0216 382 78 50-55 (dahili 181)
Cevre Mudurlugu / Ahmet Turk 0216 382 78 50-55 (dahili 145)