05 Ekim 2007

ADALAR POSTASI-125: iklimin korunmasına ve bunun için mücadele eden eylemcilere destek verelim!

ADALAR POSTASI
8 Eylul 2005

İKLİM EYLEMCİLERİNE GETİRİLEN KISITLAMALAR KALDIRILSIN!

29 Ağustos 2005 Pazartesi sabahı Çan Termik Santralinde barışçıl bir eylem yapan Greenpeace gönüllülerinin başı dertte! İklim suçlularının cezalandırılması gerekirken, karbon dioksit (CO2) çıkartan kömür, petrol, doğal gaz gibi yakıtların kullanımı yüzünden Dünyanın ateşinin yükseldiğini; iklim felaketlerinin, doğayı ve yaşamlarımızı geri dönüşsüz bir biçimde yok etmekte olduğu uyarısında bulunan eylemcilerin, yabancılar dahil Türkiye sınırları dışına çıkmaları yasaklandı! Bu aşırı derecede sert tedbir kararı kaldırılmazsa, Türkiyede çevre eylemlerinin yapılmasını engelleyen bir örnek oluşturacaktır. İklimi koruyarak barışçıl ve güvenli bir gelecek yaratmak için sesinizi duyurmak ve Greenpeace gönüllülerine destek vermek için şu anda harekete geçebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak siber-eylemimize katılın ve Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğana bir mektup yollayın!

http://prefs.greenpeace.org/mail-links/clicks/9142.1834578.1496431

----------
From: "Mkeskin"
Reply-To: "Mkeskin"
Date: Thu, 8 Sep 2005 14:00:38 -0000
To:
Subject: lütfen acilen harekete geçin ve olabildigince fazla kisi ve kuruma lutfen iletin!

Merhaba,

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta SV Anna, Barıl Enerji Turu kapsamında Türkiye’deydi. Bu kapsamda 29 Ağustos Pazartesi günü iklim değişikliği etkilerini yaratan fosil yakıtları protesto etmek ve çözümün Türkiye’nin büyük yenilenebilir enerji potansiyelinde yattığını gündeme getirmek için, Greenpeace Çan Termik Santralinde barıl bir eylem gerçekleştirdi (www.greenpeace.org.tr).

Eylemin ardından beklenmedik bir gelişme oldu! Henüz mahkeme tarafından suçlanmadıkları halde 5’i yabancı, 21 Greenpeace gönüllüsüne tebdir olarak soruşturma süresince yurtdışına çıkış yasağı getirildi. 21 iklim eylemcisi hakkında alınan tedbir kararının kaldırılmasına yönelik Greenpeace talebi ise 6 Eylül günü Çan Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu, çevre eylemcilerinin Türkiye’de daha önce hiç karşılaşmadıkları bir durum ve gelecekteki çevre eylemleri için olumsuz bir örnek oluşturabilir! Greenpeace avukatları gerekli yasal girişimlerde bulunurken, dünyanın dört bir yanındaki diğer çevre dostlarıyla birlikte siz de siber eylemimize katılın. İklimin korunmasına ve bunun için mücadele eden eylemcilere destek vermek için lütfen acilen harekete geçin:

http://prefs.greenpeace.org/mail-links/clicks/9142.1834578.1496431

Teşekkür ederiz,
Greenpeace Akdeniz Ofisi