06 Ekim 2007

ADALAR POSTASI-144: ordular ilk hedefiniz adalar!

ADALAR POSTASI
24 Ekim 2005

Ekonomist Dergisi'nin Ekim 2005 sayisinda TSKB-Gayrimenkul Degerleme A.S. Degerleme Uzmani Ozdil Basturk tarafindan hazirlanarak kapak konusu yapilan “Adalar Kalabaliga Bakan Issizlik” baslikli raporu gonderiyoruz Adalar Postasi’ndan bu defa!

Tuketim canavarinin tabir yerindeyse agzinin suyu akarak avlamak icin pusuda bekledigi, dogal ve kentsel sit alani olmasi nedeniyle henuz firsat bulup kemirip de midesine indiremedigi, Istanbul'da tarihi kimligi ve dogal dokusu nispeten korunmus olarak kalan son nokta Adalar da hedef olarak sunuluyor sonunda!

Kalabalik ordular ilk hedefiniz issiz Adalar!

Oltanin ucuna vaktiyle isaret ettigimiz gibi Maltepe Iskelesi, dogalgaz ve akulu arac yemleri takilmis durumda!

“Adalar’da Insaat Kosullari”ayri bir baslik altinda incelenmis; muteakiben “Arsa Var Ama Insaat Maliyetli” denmis. “Ada’ya nasil tasinilir?” basligi altinda deginilen hafriyat malzemeleri ve diger malzemelerin at arabalariyla tasiniyor olmasindan dogan yuksek maliyet kusuru (!) da bildiginiz gibi bir suredir gundemde tutulan yuk tasimasinda akulu arabalarin getirilmek istenmesiyle cozulecek! “Adalar’da ulasim fayton ve at arabalariyla saglanir” diyen karara ragmen yoktan var edilen “motorlu tasit” ile “akulu tasit” kavram karmasasi kisvesi altinda yaratilan boslukla zaten her birimizin de defalarla sahit oldugu gibi gerek akulu araclar gerekse kamuya ait olup hizmet disi servis yapan motorlu araclar Ada sokaklarinda cirit atmakta!

“Dogalgazin gelmesiyle yakit sorunu, Maltepe Vapur Iskelesi’nin acilmasiyla ulasim sorunu cozulecek! Adalar’in yildizi 2007’den itibaren parlayacak!”mis!

Peki ya kisa zamanda tuketilecek Istanbul’daki bu son bakir alanin yildizi ne zaman sonecek? Pek yakinda! Tuketim canavarinin midesine inen Adalar da tipki daha oncekiler gibi hizla sindirilip diskilanacak! Peki ya ondan sonra? Sirada?

)O(