02 Temmuz 2008

ADALAR POSTASI-154: başbakanın odasındaki maket konuşsaydı şöyle der miydi...

ADALAR POSTASI
5 Kasım 2005


From: Dilek Zaptcioglu
Date: Sat, 5 Nov 2005 14:20:09 +0200
To: Emine Cigdem Tugay
Subject: Fw: ''DUBAI TOWERS'' MAKET†


Basbakanin odasindaki maket konussaydi söyle der miydi:

-Dubai Towers "is"i Istanbul Belediyesi´nin degil, dogrudan Tayyip Erdogan´in ve AKP´nin marifeti. Olay bitmis, Topbas´in önüne sadece imzaya gelmistir. Hepsi bastan sonta tatli bir telas icinde, özel bir rabita kurulmus gibi din kardeslerimizle...

-Yine de profan sorular: Bu devasa insaati hangi sirketler yapacak? Dogramasindan kapi ziline, cimentosuna kadar kim kazanacak? Bu sirketleri Dubai despotu nasil sececek? Kazanan da din kardeslerimiz mi olacak? Bundan önce de baska türlü yürümüyor muydu tezgah, o halde niye kiziyoruz mu demeliyiz? Ama yine de, kiziyoruz!

-Istanbul´a layik görülen tüm diger "proje"ler icin de bu gecerli olabilir. Ama Ataköy´de Akvaryum belediyenin projesi ise, Dubai Towers bence kesinlikle hükümetin, AKP´nin, Erdogan´in özel projesidir ve ideolojik yönü vardir. Zaten bu ideolojik (Arap-Müslüman bayraginin Istanbul´a dikilmesi) yön farkli olsaydi, yani mesela Chrysler Tower veya Sony gelecek olsaydi, belki biz de bu kadar icgüdüsel tepki hissetmez, olayin her yönünü daha sakin konusurduk. Berlin´in ortasina da Sony var derdik.

-Bunu yapmamak ve Dubai despotuna öfkelenmek yalniz bizim "laikci" idiyotlar oldugumuzdan degil, asil baska bir seyden kaynaklaniyor: Tahammül sinirimizin zorlanmasindan. Olay basörtüsünü asti. Isteyen istedigi gibi yasasin´dan cikti. Hissetmiyor musunuz? AKP ile ülkeye cöken, hissedilir ama elle tutulmayan cahil ve maco, pseudo-dinsel ahlak ve iliski bicimlerinden, bunun tek dogru ilan edilmesinden, sanki "halk" buymus gibi acayip bir popülizmden, kisacasi hic de "ilerleme"yi degil barizce gerilemeyi, özellikle biz kadinlara gayet acik hissettiren is bitirici kasaba kimliginden ve bunun yaratigi sig, entellektüel yönü sifir, insani neredeyse biyolojik ihtiyaclar arti dinsel inanca indirgeyen dünya görüsünden kaynaklaniyor öfkemiz. Bir yandan ahlakci-mürteci, öte yandan neoliberal. Türkiye´nin demokratiklesmesi adina AKP´ye tam gaz destek veren ve cogu erkek herkesi kiniyorum ve artik samimiyetlerine inanmiyorum. Cünkü hicbir zaman gelisme, en tutucu ve ahlakci kesimlerin dünya görüsünü topluma olanca ilkelligiyle dayatmasiyla gerceklesmemistir. Isin komigi bugün AKPyi destekleyenler kendilerini özgür seksin, özgür tartismanin, otoriteye saygisizligin, ataerkilligin reddinin yolunu acan 68´lilerin parcasi saymasidir!

-Isin öteki yönü, bunlara karsi cikan herkesin laikci, ulusalci, orducu vs. ilan edildigi inanilmaz baskici, kutuplastirici, sabloncu bir dönemde yasamamiz. Bu düzen, tezgah mi demeli yoksa, yüzünden Dubai Towers yapilacaktir, vapurlarimiz azalacaktir, kimse bize birsey sormayacaktir, basbakan iki haftada ayaga kaldirdigi prefabrik okulu egiim sorununun cözümü takdim edebilecek alkislanacaktir, biz cocuklarimizi servet karsiligi (vasat ve kontrolsüz) özel okullarda okutmaya, özel saglik, emeklilik sigortalarina insanca muamele (bos) umuduyla baska servet yatirmaya, devletin hicbir görevi artik yapmamasi sonucu bu kaosa "demokrasi" adina mahkum olmaya devam edecegiz ve agzimizi acip "Ama okullarimiz", "Ama madenlerimiz", "Ama hastanelerimiz", "Ama sahil seritlerimiz", "Ama bizim cikarlarimiz"....dedigimizde bize "Sus pis Kizil Elmaci, ne o, sen yoksa AB düsmani misin!" denecektir.

Dubai Towers demek, bütün bunlar demek degil midir?

Karamsar selam ve sevgiler,

Dilek


----------------------------------


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3484087.asp?m=1&gid=69

Dubai Kuleleri bir var, bir yok

İstanbul Maslak’ta yapılması planlanan ve ‘Dubai Towers’ adı verilen 300 metrelik burgu kulelerin maketi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’ndeki makam odasında ortaya çıktı. Hatta Kule maketi tozlanmasın diye üzeri naylonla kaplanmış.

AKP Genel Merkezi’ne bayramlaşmaya gelen diğer partilerin yöneticileri, Erdoğan’ın odasındaki Dubai Towers maketiyle karşılaştı. Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın ev sahipliği yaptığı bayramlaşmada ilk misafirler BBP ve ardından MHP’li yöneticilerdi. Bu sırada Dubai Towers maketi Erdoğan’ın makamında konukların tam karşısında duruyordu.

Ancak Kanal D kamerasının maketi görüntülendiğini farkeden parti görevlileri bundan rahatsız oldular ve maketi ortadan kaldırdılar. İlk iki kabulde yerinde duran Dubai Towers maketi, saat 10.15’te gelen DSP heyetinin içeriği girdiği sırada ortadan kaldırılmıştı. Bu kez Dubai Towers maketinin yerine bir plaket konulmuştu. İki garson da önünde durarak perdeleme görevi yapıyordu.

Bayramlaşmada maketin karşılarında sergilenmesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ‘Bayramlaşma töreninde bir meydan okuma mahiyetinde Dubai Towers’ların maketlerinin AKP Genel Başkanı odasında sergileniyor olmasını kınıyorum. Eğer Türkiye’nin pazarlanmasını AKP Genel Merkezi’nde, Genel Başkanlık makamında yapıyorlarsa bunun adı ticarettir. Bu ticaretin rantı ülkeye değil AKP’nin özel hesaplarına aktarılıyor demektir’ diye konuştu.

‘The Tayyip’

BAYRAMIN 2’inci günü Cuma namazını Başakşehir 4’üncü Etap’taki Tunahan Camii’nde kılan Başbakan Tayyip Erdoğan, cami çıkışında mikrofonla cemaate seslendi. Caminin karşısındaki iki bina arasına asılan Erdoğan’ın posterinin üzerine yazılan ‘The Tayyip’ ibaresi dikkat çekti.