19 Kasım 2008

ADALAR POSTASI-268: dilek zaptcioglu'ndan mektup var!

ADALAR POSTASI
22 Ocak 2006

From: Dilek Zaptcioglu
Date: Sun, 22 Jan 2006 12:03:46 +0200
To: ADALAR POSTASI
Subject: Re: ADALAR POSTASI: Büyükada, Bostancı, Beşiktaş iskeleleri restorasyon ihaleleri hk. bilgi için...

Sevgili Rezan Hanim,
Korhan´in yazdigi cevaptan konunun aciliyeti ortaya cikmis.
Ihalenin tarihi 25 ocak ise, carsamba oluyor.O günkü gazetelerde "Bugün ihaleye cikiyor....!" haberini cikartmak icin hemen, pazartesi günü icinde veya en gec sali öglene kadar gazetelere ulastirilmak üzere bir basin bildirisi hazirlamak lazim.
"Adalilardan tepki - Turing Café´yi vermeyiz - iskele yeni restore edildi, bu isten kim ne kazanacak? Biz, sunu sunu istiyoruz - hani seffaf yönetim??" gibi ifadeler etrafinda bir metin olmali diye düsünüyorum.

Buna elektronik ortamda bir iskele resmi (turing café´nin de gözüktügü) ve iskelenin kisa tarihcesini eklersek gazetelerin yazi isleri malzeme tamam oldugundan kolayca devralabilirler.
Ek olarak, konu hakkinda köse yazisi icin belli basli köse yazarlarina da o metni ayni anda göndermekte fayda var diye düsünüyorum.

Turing Café, ada festivaline ev sahipligi yapan ve cesitli etkinliklerin düzenlenebilecegi bir yer. Isletmesi belki daha iyi olabilirdi. Ama bu mütevazi haliyle güzel. Turing Café, Beltur´a verilmemeli, ki bence de bu operasyonun arkasinda bu yatiyor. Beltur´a verilince ilk is alkol kalkacak....

Basin bildirisini bunu merkeze alarak bile yazmak mümkün:
"Büyükada´da denizi seyrederek bir bira veya kahvenin yaninda bir konyak icilemeyecek mi?" Buranin turistik karakteri, her yil katlanan sayida turist geldigi, bu insanlarin yazin Turing Café´ye doldugu.....Ayrica adanin bu kazanimlarinin kesinlikle Celik Bey´in eseri oldugu....Yani konu bircok yönüyle politize edilebilir ki bence zaten basit bir ihalenin ötesinde yeterince politik bir konudur. Yillarca süren restorasyonu yeni biten bir yapnin yeniden ihaleye cikarilmasinin ardinda ne oldugunu sormak bile yeter ilgi cekmek icin.

Selamlar,

Dilek