19 Kasım 2008

ADALAR POSTASI-290: arif caglar'dan tarifeler ve aktarmalar meselesi hakkinda bir mektup geldi!

ADALAR POSTASI
30 Ocak 2006

From: Arif Caglar
Date: Mon, 30 Jan 2006 00:13:02 +0000
To:
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] tarifeler ve aktarmalar meselesi

Istanbul, 29 Ocak 2006

Sayin Arkadaslar,
Bir pazar günü Bakirköy'den deniz otobüsye Bostanci'ya oradan da Adalar'a geçmeye çalisirsaniz IDO'nun pek ince düsünülmüs söyle bir yardimi olacaktir:

Tarifeye göre Bakirköy'den 15:00'de kalkan deniz otobüsü 15:40'da Bostanci'ya yanasiyor, hemen Adalar vapur iskelesine geçiyorsunuz, hangi hizla geçerseniz geçin hiç fark etmez, eger vapur tarifedeki gibi 15:45'de kalkiyorsa vapuru yüzde yüz kaçirdiniz demektir. Bir sonraki vapur bir saat sonra, IDO iyi eglenceler diler.

Tarifeye göre Bakirköy'den 16:00'de kalkan deniz otobüsü 16:50'de Bostanci'ya yanasiyor, hemen Adalar vapur iskelesine geçiyorsunuz, hangi hizla geçerseniz geçin hiç fark etmez, eger vapur tarifedeki gibi 16:45'de kalkmissa vapuru yüzde yüz kaçirdiniz demektir. Bir sonraki vapur bir saat sonra, IDO iyi eglenceler diler.

Tarifeye göre Bakirköy'den 17:00'de kalkan deniz otobüsü 17:40'da Bostanci'ya yanasiyor, hemen Adalar vapur iskelesine geçiyorsunuz, hangi hizla geçerseniz geçin hiç fark etmez, eger vapur tarifedeki gibi 17:45'de kalkiyorsa vapuru yüzde yüz kaçirdiniz demektir. Bir sonraki vapur 55 dakika sonra, IDO iyi eglenceler diler.

Tarifeye göre Bakirköy'den 18:00'de kalkan deniz otobüsü 18:40'da Bostanci'ya yanasiyor, hemen Adalar vapur iskelesine geçiyorsunuz, hangi hizla geçerseniz geçin hiç fark etmez, üstelik bu kez tam bir isabetle karsi karsiyayiz, tam deniz otobüsü yanasirken adalar vapuru kalkiyor, nihayet arti-eksi 5 dakika fark yok, tam isabet, eger vapur tarifedeki gibi 18:40'da
kalkmissa vapuru yüzde yüz kaçirdiniz demektir. Bir sonraki vapur 1 saat 5 dakika sonra, IDO iyi eglenceler diler.

Tarifeye göre Bakirköy'den 19:00'de kalkan deniz otobüsü 19:40'da Bostanci'ya yanasiyor, hemen Adalar vapur iskelesine geçiyorsunuz, hangi hizla geçerseniz geçin hiç fark etmez, üstelik burada yine yolcuya ikram edilen o muhtesem 5 dakikalik aktarma marjiyla karsi karsiyayiz, eger vapur tarifedeki gibi 19:45'de kalkmissa vapuru yüzde yüz kaçirdiniz demektir. Bir
sonraki vapur 1 saat 15 dakika sonra, IDO iyi eglenceler diler.

Buna karsilik Bakirköy'den saat 20:00'de ve 21:00'de kalkan deniz otobüsleri Bostanci'ya yolcuya 20'ser dakikalik aktarma zamani birakarak yanasiyor, vapurunuza yetisebilirsiniz, bu ince ayar için IDO'ya tesekkür ederiz.

Daha önceki ve sonraki saatlerde ve diger günlerde deniz otobüsü ve vapur tarifelerinin aktarmalar açisindan ne gibi hos süprizlerle dolu oldugunu bilmiyorum. Bu eglenceli bir çalisma konusu olabilir, olmalidir da.

Istanbul'un ulasim açisindan çok daha önemli hatlari ve aktarmalari vardir muhakkak. Ama Bakirköy baglantisinin çok önemli bir özelligi var: Istanbul havaalanina en yakin deniz ulasim noktasi! Tüm ulasim, baglanti ve
aktarmalar açisindan birincil bir özellige sahip. Kentiçi deniz ulasiminin payini arttiracagini idda eden IDO ve IBB'nin vapur ve deniz otobüsü tarifeleri ve aktarmalarinda gösterdigi dikkatsizlik ve özensizlik iddia sahibi grubun yaptigi isi ciddiye almadigi izlenimini uyandiriyor. Ya da çok çaba gösteriyorlar ama tarifelerin optimizasyonunda teknik olarak zorlaniyor, belki de meslek ve yetenek olarak zorlaniyorlar. Halka düzgün hizmet vermekte zorlanan bu gruba nasil yardim etsek acaba?

Arif Çaglar