19 Kasım 2008

ADALAR POSTASI-269: ergin sezgin'den mektup var!

ADALAR POSTASI
22 Ocak 2006

From: Ergin Sezgin
Date: Sun, 22 Jan 2006 05:04:21 -0800 (PST)
To: ADALAR POSTASI
Subject: Restorasyon mu eyvah?

Sevgili Dostlar,

Bir eser, bir tarihi miras restore edilecek denildiginde restore edilecek o deger icin ciddi endiseler tasimaktayim. hele icinde IHALE denilen o mesum kelime ile birlikte anildiginda endiselerim katlanmakta ve eyvah demekteyim.

Yillar once Istanbul'un en onemli kalici anitlarindan biri olan Sehir surlarinin restarasyonu oncesi ve sirasinda yasananlar ve sonrasinda ortaya cikanlar konusunda cok sey yazilabilir.

Bu sur'larin varligini yillarca gormezden gelen ve bakimini ihmal edenlerin Dunya bankasindan gelen kredilerle ortaya inanilmaz kotu isler cikarmasindan sonra gelen denetcilerin soyledikleri ve sonrasinda buraya aktarilan kaynaklarin kesildigini hatirlamak bile istemiyorum. Ama Surlar bolgesinden her geciste restarasyon cinayetini goruyor ve vah ediyorum. Dunya bankasinin denetcilerinin yapilan restarasyon icin ' Burayi Universal studyolarina benzetmissiniz' deyisleri kimsenin kulagina kupe olmadi.

Ulkemizde restorasyon isleri muteahhitlere ihale ediliyor ve onlarda onceligi parayi cebellezi etmek olmak uzere kontrolsuz bir sekilde calisyorlar ve ortaya kotu isler cikiyor.

simdi sira iskelelerde...

Tek gayesi is olsa da nemalanalim olan kisiler simdi adalar iskelesinin restorasyonuna soyunuyorlarsa.

Eyvah kere EYVAH

Saygilar,

Ergin Sezgin