31 Mayıs 2007

ADALAR POSTASI-108: "Vapurlar Hep Kalacak" ninnisini dinlediniz mi? Uyanık mısınız? Yoksa?

ADALAR POSTASI / 15 Ağustos 2005

Istanbul, 15 Agustos 2005

Sevgili Vapurlarimizi Vermiyoruz! Kampanyasi destekçileri,

"Vapurlarimizi Vermiyoruz!" Kampanyasi'nin pesi sira 15 Temmuz 2005'te acilacagi duyurulan http://www.vapurlarhepkalacak.com adli sayfaya, sözü edilen tarih ve sonrasinda bakmis ancak sayfanin yapim asamasinda oldugu yazisiyla karsilasip sonrasinda da dogrusu unutuvermistim!

Dün http://www.vapurlarhepkalacak.com adli siteden pek hos bir nükteyle Behiç Ak bahsetti yeniden; bugün bahsi geçen sitedeki 25 Temmuz'dan bugüne degin gönderilmis olan 102 görüsü birden okuyuverdim!

Evvela Behiç Ak'in da bahsettigi gibi bu sayfa kimin hakikaten? Adeta gönüllere su serpen icerigi ve vaatleri dolayisiyla IDO'nun ta kendisinin oldugunu düsündürüyor! Foyasi ortaya cikmis bir sirketin, prestij kaybi panigiyle ataga kalktigi cilali bir tanitim calismasi niteliginde adeta!

Tamam da öyleyse eger sitenin yayimcisi kim? Neden ad, adres saklamak gereginde? Bu nasil bir celiski?

"Vapurlar Hep Kalacak" ninnisiyle uyuttuklarini, vapurlar bir bir ortadan kaldirildiktan sonra, görüs bildirenlerden Zafer Tuncel'in de belirttigi gibi: "resmi açıklamalar değildi" deyip sorumluluk kabul etmeyerek derin uykularindan uyandiracaklar zaar! O vakit tam bir kabus baslayacak iste!

http://www.vapurlarhepkalacak.com adresine gönderilen görüsleri okudugunuzda kimilerinin cilanin piriltisindan gözlerinin kamastigini ve ninninin sesiyle uyuya kaldiklarini görüyorsunuz! Kimileri ise uyanik:

Gönderen: behic ak behicak@yahoo.com.tr Tarih: 08 Aðustos 2005 Pazartesi
ido kendi imzasini atamadigi bir site yapmis. Burada yazilanlarin sorumlulugunu almamak icin herhalde.
Vapur tasarimi resimleri kendi dergilerinde yayinlandi.
Bir digeri ise arkitera sitesinde tartismaya acildi.
ikisi de birbirinin benzeri.
Ne yazik ! İdo yoneticileri soyledikleri hic bir lafin sorumlulugunu almiyor
lutfen www.vapurumuvermiyorum.org sitesine giriniz. gercekleri ogreniniz.
behic ak

Gönderen: Ömer Yarluğ yarlug@isnet.net.tr Tarih: 02 Aðustos 2005 Salý
Samimi olduğunuza inanmak isterdim ama pek inandırıcı olmadığı kanısındayım.
İskeleye yanaşamayan kaptanların yönettiği gemilerde yolculuk etmek can güvenliği açısından da sakıncalı olmaya başladı.
Değişen iskelelerden bahsediyorsunuz da hiç ilgilenmediklerinizden ve seferlerini kaldırmayı düşündüklerinizden söz etmiyorsunuz .

Gönderen: Zafer TUNCEL zafer.tuncel@hotmail.com Tarih: 07 Aðustos 2005 Pazar
TAKKİYE yaptığınızı, cici bicili müzikli sitelerle TAKKİYE nize modern bir PR çalışması yaptığınızı düşüyorum.

Gönderen: Duygu Turan tu_du@yahoo.com Tarih: 07 Aðustos 2005 Pazar
Siteniz gerçekten insanın endişelerini gideriyor ama neden hiç bir yerde - özellikle anasayfada- "ido" yazmıyor. "İdo" imzası yok? Ya da ben mi göremedim..? Eğer yoksa, neden yazılmadı? Yoksa bizi oyalıyor musunuz? Sonra "resmi açıklamalar değildi" deyip sorumluluk kabul etmeyecek misiniz..?

Gönderen: İlhan Onurkan ilhan.onurkan@akemeklilik.com.tr Tarih: 09 Aðustos 2005 Salý
Tebrikler,
Takiye, takiye...
Ahırkapı Feneri gibi dön, sonra ben dememiştim, çizmemiştim de...
Bu size yakışır, takiye, takiye,
Vapurların ardından gözyaşı dök...
Bakalım hangi tersane işi alacak, a zaten asıldın mı İngiliz sicimi ile asılacaksın, gemiyi de Norveç veya Avustralya'dan alacaksın.
İyi çalışmalar dilerim.

Gönderen: Zerrin Özsüle zerrin@istanbul.edu.tr Tarih: 11 Aðustos 2005 Perþembe
E-mail adresime bu siteye bağlantı sağlayan bir e-posta aldım.Sırf kimin tarafından gönderildiğini öğrenmek için bize ulaşın bağlantısını kullanıyorum. Siz kimsiniz? Vapurlarımızı yok etmeme yetkisine sahip misiniz? Yetki sahibiyseniz sözünüzün altına koyacak imzanız, adınız ve ünvanınız nerede? Bu forma zorunlu alan olarak ismi dahil etmeniz biraz tuhaf değil mi?

Vapurlar Hep Kalacakti da madem sagidaki aciklamalar neden yapildiydi?

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=147796
27 Mart 2005 tarihli Radikal Gazetesi'ne İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un yaptigi açiklama:
"...Yeni gemi tipi önden de yükleme ve boşaltma yapabilen, İstanbul Boğazı'na uyumlu, daha seri, daha güvenilir, daha temiz, daha konforlu olacak. İki yaka arasında yarım saatte bir 20 dakikalık yolculuk yerine, beş dakikada bir en fazla 10 dakika yolculuk yapılacak. Yeni gemilerde İstanbullular yine denize simit atacak ama martılar hızına yetişebilecek mi bilemem."

http://www.sabah.com.tr/2005/03/28/gun107.html
IDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un yaptigi açiklama üzerine 28 Mart 2005 tarihli Sabah Gazetesi'nde cikan haber:
"...Deniz ulaşımındaki payı yüzde 3'ten yüzde 10'a çıkarmayı hedefleyen belediye, bu çerçevede ilk olarak emektar vapurları değiştirme kararı aldı. Norveçli Kvaerner firmasıyla temasa geçen belediye, hantal vapurlar yerine, daha konforlu, manevra kabiliyeti yüksek daha hızlı ve İstanbul siluetine yakışacak yeni gemiler istedi. Kvaerner firması da İDO'nun talebi doğrultusunda ilk prototip gemiyi hazırladı. İstanbul BüyükşehirBelediyesi eski gemileri de elden geçirecek ve bir kısmını sanat ve kütüphane gemisi olarak düzenleyecek,bazılarını da kısa mesafelerde nostaljik taşıma için kullanılacak..."

"Vapurlarimizi Vermiyoruz!" Kampanyasi'nin kararli destekçilerinin yürüttükleri kampanya dolayisiyla dediklerini yutmak zorunda kalan Ahmet Paksoy'un 26 Temmuz 2005 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açiklamaya ne demeli?

"...İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, ''Vapurlarımızı Vermeyeceğiz'' kampanyasına destek verdiğini belirterek ''Bütün vapurları yaşatacağımı taahhüt ediyorum.
"...Geçenlerde Norveç'ten gemi getiriliyor diye haberler çıktı. Ben de gazetelerden öğrendim."

http://www.vapurlarhepkalacak.com adresinde yanip sönen
"Martilar yarensiz kalmayacak... Büyülü sehrin gelinleri hep kalacak..."

misralariyla baslayan “Vapurlar Hep Kalacak” ninnisini dinlediniz mi? Uyanik misiniz? Yoksa?

Sevgi ve selamla...

Emine Cigdem Tugay