23 Mayıs 2007

ADALAR POSTASI-70: haydi siz de sorun!

ADALAR POSTASI / 27 Haziran 2005

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaygil, şehir hatları vapurlarının neden seferden alındıgına ilişkin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Tamaygil, alınacak vapurların maliyetinin, teknik özelliklerinin ve İstanbulluların bu konudaki görüşlerinin alınıp alınmadığına ilişkin Aksu’dan açıklama isteyerek asağıdaki soruları sordu.

Haydi biz de soralim:

Sayin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu,

1. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’ye devredilen ve halen çesitli hatlarda çalışan şehir hatlari İşletmesi'ne ait vapurların kullanımdan kaldırılacağı ve yerlerine farklı özellikte gemilerin sipariş edildiği doğru mudur?

2. Bu kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve vapurların baglı oldugu şirket yöneticileri ne sıklıkta bu gemilerle seyahat etmektedirler?

3. Böyle bir kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediye Baskanı İstanbul halkının bu konudaki görüşünü belirlemek üzere her hangi bir arastırma yapmış mıdır?

4. İstanbul’un şehirsel görünümünü olusturan tablo içinde gemilerin ortaya koydugu güzel motifi yıkmak İstanbul’a ne kazandıracaktır?

5. İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ve Adaları birbirine bağlayan birer kuğu görüntüsündeki gemilerin yerine alınacak gemilerin teknik özellikleri, hangi ülkeden alınacakları ve ihale süreci başladı mı?

6. Bu alım için bütçelenen tutar ne kadardır?